Hírek - Gelencsér Attila

13 milliárdnyi EFOP forrás Kaposvár és környékének

13 milliárdnyi EFOP forrás Kaposvár és környékének
Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője közölte: Somogy 1. számú választókörzetében mintegy 13 milliárd forintot nyertek el pályázók eddig az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból.
Gelencsér Attila sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az 55 nyertes közül a legtöbb forrást a Kaposvári Egyetem kapta, amely önállóan 5 milliárd, konzorciumi partnereivel együtt további 3 milliárd forint támogatásban részesült. Választókörzetéből az EFOP-on a legkisebb elnyert összeg 12 millió, a legnagyobb, az egyetem egyik projektjéhez megítélt 1,2 milliárd forint volt - tette hozzá.


13 milliárdnyi EFOP forrás Kaposvár és környékének
              Az emberek életminőségét javító fejlesztések valósulnak meg az EFOP forrásból


A forrásoknak köszönhetően önkormányzatok, szociális központok és szövetkezetek, alapítványok, tankerületek, oktatási intézmények, kisebbségekkel, fogyatékkal élőkkel foglalkozó egyesületek, egészségügyi szervezetek valósíthatják meg az emberek életminőségét javító kezdeményezéseiket. Javítják az oktatás infrastruktúráját, kórházi eszközöket vásárolnak, adminisztratív, valamint marketingszolgáltatásokat nyújtanak, családokat segítenek, közösségépítő tevékenységet fejtenek ki, lelki gondozást és egyebek mellett pályaorientációs feladatok ellátását vállalják - sorolta.


MTI/T.D.