Hírek - Gelencsér Attila

800 milliós szennyvízelvezetési program zárult Somogyban

800 milliós szennyvízelvezetési program zárult Somogyban

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is rész vett a Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése című program projektzáróján.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke


Ünnepélyes keretek között adták át az építők a csatornahálózatot a három település által életre hívott társulásnak. A beruházás három Somogy megyei település (Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs)kétezer lakójának életminőségét javítja, a tisztább, élhetőbb környezet megteremtését, gyermekeink jövőjét szolgálja.


Gelencsér Attila elnök a csatornázás környezeti hatására, az ivóvízbázis védelmére hívta fel a figyelmet. "A cél, hogy 2020-ra 100 százalékosan csatornázott legyen a megye, hogy egyetlen ingatlan se szennyezze Somogyban a környezetet. " - mondta.


A több mint 800 millió forintból megvalósult beruházás részeként csaknem 27 ezer folyóméter vezetéket fektettek le, kialakítottak 714 bekötést és elkészült 6 átemelő. A kivitelezést Sántoson és Szentbalázson a Szabadics Zrt., Kaposszerdahelyen pedig a Szerdahely 12 Konzorcium végezte.


-csa-