Hírek - Gelencsér Attila

A somogyi Megyenapi ünnepségen Gelencsér Attila is beszédet mondott

A somogyi Megyenapi ünnepségen Gelencsér Attila is beszédet mondott

Ünnepi közgyűlésen, és többnapos rendezvénysorozaton emlékeztek meg  Kaposváron arról, hogy 515 évvel ezelőtt, 1498. január 6-án II. Ulászló király a vármegyék közül elsőként Somogynak adományozott címer- és pecséthasználati jogot.


Gelencsér Attila Megyenapi beszéde az ünnepi közgyűlésen


Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke a Vármegyeházán tartott eseményen hangsúlyozta: "Somogyországot a közös múltunk, a hagyományaink és a gazdag örökségünk teszi azzá, ami". Hozzátette, "ez ad nekünk erőt, tartást és büszkeséget, ez alkot bennünket erős közösségé, együtt azzal a közös akarattal, hogy meg kívánjuk őrizni az örökségünket, folytatni akarjuk azt, amit apáink, anyáink, az elődeink 36 emberöltőn keresztül ránk hagytak".

vármegyeháza


Ünnepélyes zászlóbontást tartottak katonai tiszteletadással a megye városainak zászlójával a Vármegyeháza előtt


A Megyenap díszvendége Tőkés László református püspök, EP-képviselő volt, aki az erdélyi magyarság üdvözletét tolmácsolta Somogy megyének. Hangsúlyozta, a nemzeti összefogás és a szolidaritás jegyében közösen kell kiutat találni az európai és nemzetközi válságból, s "oda kell eljutnunk, hogy megint jó legyen magyarnak lenni".

 Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP),

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke a Vármegyeházán a Megyanap díszvendégével, Tőkés László református püspökkel, EP-képviselővelGelencsér Attila az ünnepi közgyűlésen a megye címerét és zászlaját adományozta a Somogy megyéhez január elsejével csatlakozó Balatonvilágosnak.

A január 14-ig tartó rendezvénysorozat keretében kiállítással, konferenciával emlékeztek meg a vármegye számára kiváltságot jelentő jeles eseményről.MCOnet