Hírek - Gelencsér Attila

Átadták a kaposvári vasútállomás megújult épületét

Átadták a kaposvári vasútállomás megújult épületét
1,6 milliárd forintból valósult meg az 1899-ben emelt, mintegy 2100 négyzetméteres műemléki ingatlan felújítása, Gelencsér Attila az átadáson a vasútfejlesztés adta lehetőségekről beszélt.
Az uniós pályázaton elnyert támogatásból a szerkezeti, épületgépészeti, homlokzati munkák elvégzése mellett modernizálták az utaskiszolgálást és a vasúti infrastruktúra működéséhez szükséges helyiségeket, illetve információs és kamerarendszert is üzembe helyeztek. Az épületben kormányablak is nyílt, így öt munkaállomásánál ugyanazt a színvonalú ügyintézést nyújtják az ügyfeleknek, mint a korábban átadott kaposvári kormányablakokban.


Megújult a kaposvári vasútállomás épülete
Szita Károly polgármester, Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gelencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő és Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója az állomás átadásánGelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlés képviselője hangsúlyozta, Magyarországon a vasútkorszerűsítési munkák 4200 kilométernyi vonalat érintenek és 1500 milliárd forintba kerülnek a következő években. Reményét fejezte ki, hogy a vasút fejlesztésével a tehetősek közül is egyre többen élnek majd a kötöttpályás közlekedés adta lehetőségekkel./T.D.