Hírek - Gelencsér Attila

Az áruló, a sértődős és a mérgesek

Az áruló, a sértődős és a mérgesek

Hetek óta tiltakoznak a somogyiak a megszűnő vasúti szárnyvonalak okán - s morgolódnak országszerte a hasonlóképpen érintettek -, legutóbb Nagyatádon volt tüntetés, ma pedig Mernyén zajlott le feszült hangulatú fórum, ahol megjelent Hónig Péter közlekedési miniszter is, azután majdnem elment vita közben.

Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke egy pezsgőspohárral várta a talán mézédes szavakat remélő Hónig Pétert, aki emiatt „fölkapta a vizet”, s el akart szaladni.

Gelencsér Attila

Pedig a somogyi elnök csupán arra célzott: amikor a minap a miniszter azt ígérte, hogy tárgyalóasztalhoz ül a somogyiakkal, inkább egy ünnepi koccintáson vett részt a Kapiosvári találkozót sebtében és túl későn lemondva.

vasút

Gelencsér Attila elmondta: nem megszüntetni kell a vasúti közlekedést, hanem fejleszteni, amint azt Európában szokás. Nem lehet arra hivatkozni, hogy kevés az utas, hiszen leromlott a szolgáltatás, rossz a menetrend, ha korszerű és jó lenne a vasút, akkor visszatérnének az utazó emberek is.

vonatok

Hónig Péter ígérgetni kezdett, a Nagyatád és Somogyszob közötti vonatok megmaradását és fele királysága helyett a Kaposvár és Siófok közti szakasz egy darabját adná vissza a megyében élőknek.

Kolber István somogyi szocialista országgyűlési képviselő megint elárulta választóit, mert amellett érvelt, hogy szükséges a vasút megcsonkítása.

vasútrombolás

Gerlencsér Attila a hallottakra reagálva kijelentette: már semmit sem lehet elhinni az MSZP-s országvezetésnek és egy garancialevelet kívánt aláíratni Hónig Péterrel arról, hogy nem veszik el a vonatokat a somogyi emberektől, ám az elé tett írást a miniszter fitymáló mozdulattal félrelökte.

Csanádi István, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke a kapkodást, a fejetlenséget, a szakmai tervezés hiányát és az emberekkel való egyeztetés elmaradását kérte számon a kormánytól.

Gelencsér Attila

Nagyjából az történi tehát, amit a somogyi közgyűlés elnöke hetekkel ezelőtt megjósolt: „ezek mindent eltörölnek, majd amikor az emberek fölháborodnak meghagynak egy-két foszlányt, és elvárják, hogy mi ennek örüljünk”.

A vonatokat féltők tehát mind mérgesebbek, így valószínűleg megmarad az eredeti jelszó: El a kezekkel a vasútjainktól!

A vasutasok már bejelentették: hétfőtől sztrájk lesz.

 

http://www.somogymegye.us/