Hírek - Gelencsér Attila

Az új választási törvény alklamazkodik ahhoz, hogy világnemzet lettünk

Az új választási törvény alklamazkodik ahhoz, hogy világnemzet lettünk

A parlament előtt álló feladatok közé tartozik az új választási eljárási törvény, amely alkalmazkodni fog ahhoz a tényhez, hogy a magyar világnemzet lett - mondta Gelencsér Attila Somogy megyei elnök, országgyűlési képviselő.


"A magyar politika egy teljesen új korszakba lépett, egy világnemzet vagyunk, tízezrével élnek magyarok a világban, ezért annak érdekében, hogy a jogosultak közül senki ne szoruljon ki a választás lehetőségéből, új megoldásokat kell találni. Az egyik ilyen az előzetes feliratkozás intézménye, ugyanis nem lehet másképpen nyilvántartásba venni például a Kárpát-medencében élő magyarokat, mint így, továbbá csak ezzel a módszerrel tudjuk biztosítani a voksolás napján külföldön tartózkodó és tartósan külföldön dolgozó, de magyarországi lakhellyel rendelkező embereknek a választást. Csak London környékén van legalább százezer magyar, Németországban pedig akár több százezren is lehetnek." - nyilatkozta Gelencsér Attila.Gelencsér Attila az új választási törvényről


A feliratkozásról szólva elmondta: "Minden szakértő azzal ért egyet, hogy egy rendszernek kell lennie, vagyis nem lehet az egyik embernek ilyen, a másiknak olyan szisztémát kialakítani, ezért a Magyarországon élőknek is egységesen lesz feliratkozás. A feliratkozás a részvételnek egy szélesebb lehetőségét teremti meg, senki nem szenved hátrányt miatta, nem lesz kitéve felesleges zaklatásnak az aki nem iratkozik fel és nem akarja a kampányokat követni. A feliratkozás hosszú lesz, sokféle módon lehet majd megtenni, szélesíteni fogja a részvételt, és nem csökkenteni. A feliratkozásból következhet, hogy az állam nem fog választási névjegyzéket vezetni hivatalból (ami korábban olyan sok visszaélést és botrányt kavart), hanem az állampolgárok jelezhetik részvételi szándékukat."

választás

Gelencsér Attila: "Ez lesz az első választási eljárási törvény, amely az elmúlt huszonkét évben Európában is egyedülálló módon pozitív diszkriminációt tartalmaz""Ezzel a lépéssel a parlamenti választásokat közvetlenül megelőző időszakban egy politikai tartalmú kampány helyett egy demokrácia kampányt lehet majd folyatni Magyarországon. Azt szeretnék, ha a választási eljárási törvény hatására minél többen tudnának szavazati jogukkal élni és minél nagyobb felelőséggel adnák le a szavazatukat. Ez lesz az első választási eljárási törvény, amely az elmúlt huszonkét évben Európában is egyedülálló módon pozitív diszkriminációt tartalmaz, többletjogokat ad, könnyítéseket tartalmaz a fogyatékkal élők számára, és mindent elkövet azért, hogy aki mozgásában, látásában, vagy hallásában korlátozott, könnyebben szavazhasson . A Fidesz-KDNP nyitott miden vitára, nyitott a választási kampány szabályozására és a választási kampány finanszírozására vonatkozó kérdések megvitatására is, várunk minden ellenzéki és társadalmi javaslatot. Ez a törvény egyaránt szabályozni fogja az országgyűlési képviselők, a polgármesterek, a helyi önkormányzati képviselők és a kisebbségek parlamenti képviseletének szabályait is." - véli a Somogy megyei elnök.