Hírek - Gelencsér Attila

Befejeződött Somogyország ünnepe

Befejeződött Somogyország ünnepe

Ünnepélyes keretek közt zárult hétfőn délelőtt a hagyományos Megyehét. Az ünnepségek idén visszatértek a Vármegyeháza történelmi falai közé. A Megyecímer adományozásának 514. évfordulóján megszervezett rendezvénysorozat utolsó momentumaként katonai tiszteletadással vonták le Somogy megye zászlaját.
Az idei Megyehét alapvetően az előző hagyományait követte, ismét elismerték a megyéért sokat tevő somogyiakat, újabb öt kincs került be örökségeink közé. Az ünnepi közgyűlés keretében január 6-án a történelmi egyházak megáldották a Vármegyeháza épületét és az ott dolgozókat. Előadást hallhattak az érdeklődők a Szent Koronáról, majd könyvbemutatón vehettek részt.

Az összetartozás jelképeként somogyi föld került a hun áldozati üstbe a Vármegyeháza aulájában, majd immár negyedik alkalommal rendezték meg a Magyarország holnap című konferenciát. Kiállítás keretében emlékeztek meg a Don-kanyarban harcoló somogyi alakulatokról, illetve fotótárlat is nyílt.
Hétfőn ez a programsorozat ért véget a Vármegyeháza előtt. A honvédség díszszakasza jelenlétében levonták a megye zászlaját. Ezzel a momentummal befejeződött "Somogyország" ünnepe.

Kraft Róbert
Somogy Megye Online