Hírek - Gelencsér Attila

Bokréta került a kórház tetejére

Bokréta került a kórház tetejére

A legmagasabb ponthoz, de nem a legfontosabbhoz érkeztünk. A legfontosabb az lesz amikor az első somogyi beteg gyógyultan elhagyja az új kórházi tömböt - mondta Gelencsér Attila a Kaposi Mór Oktató Kórház beruházásának bokrétaünnepén csütörtökön. Az építkezés a tervek szerint halad.

Régi szokás, hogy amikor egy épület építésénél a kivitelező eléri a legmagasabb pontot, megáll egy pillanatra, hogy megünnepelje az addig végzett munkát. Így történt ez csütörtökön a Kaposi Mór Oktató Kórház európai uniós forrásból megvalósuló Diagnosztikai épülete és új Északi tömb épülete esetében is. Bokrétaünnepséggel köszöntötte a fenntartó, a kivitelező és a kórház, hogy a „Pólus" projekt keretében megvalósuló épületek szerkezetkész, illetve szerkezetkész közeli állapotba kerültek. Gelencsér Attila köszöntőjében kiemelte ezt a pillanatot, hangsúlyozva, hogy Magyarország újjászervezése zajlik, mely során megpróbálnak mindent ami eddig rossz volt jóvá alakítani. A Kaposi Mór Oktató Kórházban a dolgozók munkakörülményeit javítják a beruházással, illetve a somogyi betegeket sokkal jobban ellátó intézményt építenek.

Határidőre elkészül a beruházás

 

A legmagasabb ponthoz, de nem a legfontosabbhoz érkeztünk. A legfontosabb az lesz amikor az első somogyi beteg gyógyultan elhagyja az új kórházi tömböt. Vannak pillanatok, amikor meg kell állni egy pillanatra. Ez a beruházás a somogyi emberek pénzén készül, mely a korábbi rossz tapasztalatokkal, korrupcióval ellentétben átlátható, minden fillérről el tud számolni - mondta a közgyűlés elnöke, majd rövid történeti összefoglalót tartott az első egészségház építésétől kezdve: Köszönet illeti az első egészségház építőit, dolgozóit, s a mostani dolgozókat is. És köszönet illeti gyerekeinket, unokáinkat is akik fenntartják majd ezt az intézményt. A keretek már megvannak, de a tartalom még nincs kész, ám az is elkészül határidőre. Ezért köszönet jár a kivitelezőknek is - hangsúlyozta Gelencsér Attila, aki ezt követően bemutatta a sajtóval két napja már ismertetett somogyi Semmelweis Tervet. Röviden ismertette annak történetét és lényegét, majd zárógondolatként visszatért a gyógyító munkához: ezzel a beruházással nem egyszerűen csak a kórházról van szó, hanem kétezer munkahelyről, s azokról a somogyi emberekről akiket itt meggyógyítanak, s visszatérhetnek a munka világába.

Fontos pontjához érkezett a beruházás

 

A bokrétaünnep eredetéről mesélt a kivitelező Hérosz Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gerencsér László hangsúlyozta, hogy az építkezés a terveknek megfelelően halad, s határidőre be is fejezik azt. Megemlékezett az Építők napjáról is, felidézve az alapkőletételen elmondott gondolatait, s azt, hogy az elmúlt években hatalmas károkat szenvedett az építőipar, melyeket ki kell javítani. A kórház részéről dr Moizs Mariann stratégiai igazgató mondott köszönetet, megemlítve: 2006 óta az intézmény teljes kollektívája rengeteg munkát végzett a beruházás sikeréért, s fog továbbra is végezni, hogy a somogyi betegeket minél magasabb színvonalon el tudják látni. A köszöntőket követően került sor magára az ünnepi eseményre, mikor az épület legmagasabb pontján elhelyezték a bokrétát.


Kraft Róbert
Somogy Megye Online