Hírek - Gelencsér Attila

Civil parlament alakult Kaposváron

Civil parlament alakult Kaposváron
A Kaposvári Civil Parlament közvetítő szerepet erősít a civil szervezeteknek az állam és a társadalom között. Alapítója Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője.
A képviselő kiemelkedően fontosnak nevezte a civilek közvetítő szerepét, mert megítélése szerint így ismerhetők meg a társadalmi csoportok problémái, véleményük az őket érintő döntésekről. Szerinte a civil parlament hozzájárul a közjót szolgáló feladatok ellátásához, az esélyegyenlőség biztosításához, a szolidaritás erősítéséhez, az életminőség javításához, az értékmegőrzéshez és a demokrácia kiteljesítéséhez.

Civil Parlament

Civil Parlament alakult Kaposváron


Somogyban ezer emberre 7-8 civil szervezet jut, ami a legmagasabb arány az országban. Szita Károly, Kaposvár polgármestere szerint egy város akkor erős, ha erősek a közösségei, Kaposvár pedig ilyen város. Tavay 80 millió forinttal és 159 millió forint értékben infrastruktúrával segítette a több mint kétszáz helyi civil szervezetet Kaposvár önkormányzata. Ennek többszörösét kapta vissza tőlük, mert sok olyan munkát elvégeztek, amelyet az önkormányzat nem tudott volna ilyen jó színvonalon ellátni./T.D.