Hírek - Gelencsér Attila

Czomba Sándor és Gelencsér Attila a kaposvári vállalkozói fórumon

Czomba Sándor és Gelencsér Attila a kaposvári vállalkozói fórumon

Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Kaposvárra látogatott, ahol Gelencsér Attila Somogy Megyei Közgyűlési elnökkel, a Fidesz- KDNP országgyűlési képviselőjével, valamint Szita Károly kaposvári polgármesterrel együtt vállalozói fórumot tartott.

A végső cél a teljes foglalkoztatás, az, hogy 4% alá essen a munkanélküliségi ráta - mondta Czomba Sándor Kaposvárott. Hozzátette: Egyre több olyan vállalkozás, cég van Magyarországon, amely bővíteni szeretne, az ő igényeiket kell figyelembe venni és kielégíteni azt a munkaerőképzésben. A duális képzés kapcsán  az államtitkár kiemelte: a szakképzett munkaerő kibocsájtásnak és az igényeknek harmóniában kell lenni, a szakképzési feladatok költségein és felelősségén pedig osztozni kell az államnak és a gazdaságnak.

Czomba Sándor,

 

Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Gelencsér Attila Somogy Megyei Közgyűlési elnökkel, a Fidesz- KDNP országgyűlési képviselőjével, valamint Szita Károly kaposvári polgármesterrel együtt vállalozói fórumot tartott Kaposváron
Szita Károly elmondta: a helyi vállalkozókkal együtt teszünk azért, hogy minél több kaposvári dolgozhasson. A cél pedig 2020-ra a piaci értelemben vett teljes foglalkoztatás megvalósítása Kaposváron - hangoztatta. Gelencsér Attila a megyei adatokat ismertetve elmondta: ma hatezerrel többen élnek munkából Somogyban, mint egy évvel korábban. A munkáltatók is látják, hogy a kormány a kis-és közepes vállalkozók mellé állt a munkahelyvédelmi akciótervvel - hangzott el a vállalkozói fórumon.

Forrás és kép: gelencserattila.fidesz.hu


-csa-