Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila: A cél 1 millió forint megyei fejlesztési forrás fejenként

Gelencsér Attila: A cél 1 millió forint megyei fejlesztési forrás fejenként

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztetett: az Európai Unió jövőre új hétéves pénzügyi ciklusba kezd.

Gelencsér Attila,

Somogy a most záruló uniós ciklusban összesen 220 milliárd forinthoz jutott. A lakosság számát figyelembe véve ez 680 ezer forint fejenként. Gelencsér Attila szerint a következő 7 éves folyamatra, ami 2020-ig tart, nem lehet más a cél, mint elérni az egymillió forintot! - írja a kapospont.


Az Európai Tanács februári megállapodásának hazánk az egyik legnagyobb nyertese: az Orbán Viktor vezette tárgyalódelegáció a kisebb uniós "tortából" is nagyobb részt tudott elhozni, mint a korábbi szocialista kormány. Hazánkba hét év alatt 35,5 milliárd euró regionális fejlesztési és agrárforrás érkezhet, ezzel egy főre vetítve az egész Európai Unióban a második legnagyobb támogatás a miénk.


Az új költségvetési cilusban 7400 milliárd forintra számíthat Magyarország. Ennek 60 százalékát akarják a gazdaság fejlesztlésére fordítani. Az új uniós pénzügyi ciklus január elsején indul. A megye fejlesztési programját február végéig, a konkrét terveket pedig szeptember végére kell elkészíteni.


mconet