Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila az elfogadott Somogy megyei területfejlesztési programról

Gelencsér Attila az elfogadott Somogy megyei területfejlesztési programról
Gelencsér Attila Kaposváron a Somogy Megyei Területfejlesztési konferencián beszélt a megyei fejlesztési tervezetről, amely elmondása szerint mennyiségét és minőségét tekintve is országosan is az elsők között van.

Elhangzott: 1400 projektötlet érkezett a megyéhez 540 milliárd forint értékben.Somogyban az előző ciklusban, 2007 és 2013 között  egy lakosra jutó 680 ezer forint fejlesztési pénz jutott. Ezt fejlesztési forrást akarják a tervezők az elkövetkező hét évben lakosonkénti egymillió forintra növelni. Somogyban a fő fejlesztési irányokat az öko- és egészségturizmus, az iparipark-fejlesztés, a gyógynövény-feldolgozás, a piacorientált szakemberképzés, az önellátó falvak kialakítása jelenti. Nagy hangsúlyt kap még az agráium és az erdészet, az élelmiszergazdaság, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozók.

Gelencsér Attila elnök


Még az ellenzék is elismerően nyilatkozott a megye területfejlesztési programjáról a Somogy Megyei Közgyűlés júniusi ülésén, ahol elfogadták a programot. Gelencsér Attila kiemelte: „Hosszú munka végére érkeztünk, a megye összes fejlesztési igényét tartalmazza a 2014-20-as időszakra vonatkozó Somogy Megyei Területfejlesztési Program, mely valódi jövőkép. Üzenet a kormánynak, hogy mit szeretnének a somogyiak” A közgyűlés elnöke még hozzátette: ezzel nem zárult le a tervezés, továbbra is várják a projektölteket.

A Somogyország 2020 Konferencia hallgatóinak Gelencsér Attila műhelytitkokat is elárult az Európai Uniós pályázati pénzek elosztásáról és a megyei területfejlesztésről."A XXI század legfőbb értéke egyre inkább a víz, az élelmiszer és az energia lesz. Somogy pedig rendelkezik ezekkel, ezért olyan terveket támogatunk, amelyek Somogy adottságaira építenek, és hosszú távú lehetőségeket biztosítanak a megyének" - mondta a megyeelnök.

Forrás: gelencserattila.fidesz.hu

-kt-