Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásról

Gelencsér Attila az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásról

Nemrég Orbán Viktor kormányfő a megyei közgyűlési elnökökkel találkozott az Országházban. Természetesen köztük volt Gelencsér Attila, Somogy megye elnöke is.
A megyék jövőbeni szerepéről, gazdaság-, terület- és vidékfejlesztésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a megyei elnökökkel, valamint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával.

Orbán viktor

2013. január 14-én, hétfőn Orbán Viktor kormányfő a megyei közgyűlési elnökökkel tanácskozott az Országházban


Megállapításra került, hogy az állam összesen 196 milliárd forint adósságot vett át a megyéktől, így a nehéz helyzetben lévő térségek sorsát rendezték. Az intézményeket az állam átvette, a megyék a jövőben területfejlesztési feladatokat látnak el.

- Miniszterelnök úrral a hétfői tárgyaláson megállapodtunk, hogy az átmeneti időszak közel egyéves nehézségei után 2013-ban tartalommal töltjük fel a megyéket. Területfejlesztésben állapodtunk meg másfél éve miniszterelnök úrral, s ő állta a szavát.  -  nyilatkozta a Kaposvár Híradónak Gelencsér Attila a miniszterelnökkel folytatott tárgyalás után.

 Gelencsér Attila,

Területfejlesztésben állapodtunk meg másfél éve miniszterelnök úrral, s ő állta a szavát - mondta Gelencsér Attila


Már az idei évtől csoportosítanak át forrásokat a megyékhez, a 2014-20-as uniós pénzügyi ciklusban pedig a kormány tervei szerint a fejlesztési források legalább tíz százalékát a megyei önkormányzatok fogják elosztani. Lesz tehát valódi forrás, valódi fejlesztés is, tehát nemcsak a múlt lezárása és a jövő megtervezése lesz a dolgunk, hanem lesz pénzünk, amit tudunk adni a somogyiaknak – tette hozzá Gelencsér Attila.


Forrás: Kaposvár Híradó, MTI