Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila egymilliárd forintos beruházás alapkövét tette le

Gelencsér Attila egymilliárd forintos beruházás alapkövét tette le
Uniós forrásból, egymilliárd forintból valósul meg az egykori vadászkastélyból átalakított berzencei szociális otthonban gondozott pszichiátriai betegek atköltöztetése.

Gelencsér Attila

Az új, korszerű lakóotthon alapkövét októberben tették le Somogy megyében. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ünnepségen kiemelte: a szociális szakmában áttörést hozott az a program, amelynek keretében első ütemben öt állami és egy egyházi intézmény gondozottjai lakóotthonokba költözhetnek.


Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő hangoztatta: Somogy megye számára kiemelt jelentősége van annak, hogy a berzencei szociális otthon egyike a modellkísérletben részt vevő öt állami tulajdonú intézménynek.

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy egy ilyen hátrányos helyzetű térségben minden beruházás, minden egyes fejlesztésre fordított forint nagyon értékes. Ezzel a mostani fejlesztéssel több évtizedes álom valósul meg.

MTI/MCOnet