Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila: El kell utasítani mindennemű erőszakot!

Gelencsér Attila: El kell utasítani mindennemű erőszakot!

Gelencsér Attila Somogy megye elnöke,  kaposvári országgyűlési képviselő a Kaposvár Híradónak nyilatkozott, miután Parlament elé került a Büntető Törvénykönyv módosítása, melybe bekerül a hozzátartozó bántalmazásának tényállása.

Gelencsér Attila


- Komoly előrelépésnek tekinthetjük, hogy a jövőben súlyosabb ítélettel, akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető lesz a hozzátartozók sérelmére elkövetett bántalmazás és erőszak. És ez nem csak az éppen aktuálisan együtt élőkre fog vonatkozni, hanem a korábbi kapcsolatokra is kiterjed. Büntetésre számíthat az, aki a vele az elkövetéskor vagy korábban közös háztartásban élő hozzátartozóját, volt házas- vagy élettársát, gondnokát, gondnokoltját, gyámját vagy gyámoltját rendszeresen bántalmazza  – mondta a kaposvári országgyűlési képviselő, majd hozzátette: El kell utasítani mindennemű erőszakot!

A felsőoktatási törvény módosításáról szintén nyilatozott Gelencsér Attila. A tanulmányaik időtartamával megegyező időt kell Magyarországon dolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak a képzésük befejezését követő húsz év alatt. A törvény szerint az ösztöndíjnak vagy egy részének a visszatérítését a munkáltató átvállalhatja, ha a hallgató a képzési feltételeket nem teljesíti. Ebben az esetben a képzési költség inflációval növelt összeget kell visszafizetni. Ha ötmillió forint alatti a visszatérítési kötelezettség, akkor legfeljebb tíz évre, felette pedig tizenöt évre szólóan részletfizetést kérhetnek az érintettek - ismertette az elfogadott törvény részleteit Somogy megye elnöke.


Forrás: Kaposvár Híradó

-kt-