Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila három oldalú, határon átnyúló egyeztetésen vett részt

Gelencsér Attila három oldalú, határon átnyúló egyeztetésen vett részt

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke egy, már két éve létrejött nemzetközi együttműködésbe invitálta Verőcét, és a szomszédos megyéket.

Somogy megye


Baranya és Somogy megye közgyűlésének elnöke – Tiffán Zsolt és Gelencsér Attila –, valamint Szigetvár és Szentlőrinc polgármestere, Kolovics János és dr. Győrvári Márk  is részt vett azon a verőcei területfejlesztési megbeszélésen, amelyen szó esett a már lezárult határon átnyúló projektekről, valamint a jövőbeni magyar-horvát együttműködésről is. (Verőce vármegye közigazgatási egység volt a Magyar Királyság déli részében. Jelenleg Horvátország része.)

A Pannon  Európai Területi Társulás Magyarország és Szlovénia határ menti megyéi és települései által alakuló, alapvetően a határon átnyúló gazdasági- és turisztikai együttműködésre törekvő szerveződés, mely céljai megvalósításához közvetlen brüsszeli forrást von be - írja a Kapospont.

Verőce


- Az Európai Unióhoz csatlakozó Horvátország határos megyéit arra inspirálom, hogy ehhez a már meglévő, és az EU-ban egyébként legnagyobb Társuláshoz csatlakozzanak horvát partnereink is, hogy az ez idáig megvalósuló együttműködésünk megerősödhessen, és közös projektekkel olyan sikereket érhessünk el együtt, amely élénkíti a gazdaságot, csökkenti a munkanélküliséget, és fellendítheti a megyék turisztikai tevékenységét, annak érdekében, hogy egy erős nemzetközi alapokon nyugvó térség váljék a Pannon ETTT-ből – mondta Gelencsér Attila Somogy megyei elnök.-csa-