Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila is aláírást gyűjt a rezsicsökkentés mellett

Gelencsér Attila is aláírást gyűjt a rezsicsökkentés mellett

Néhány hete a kormány úgy döntött, hogy a Magyar Energia Hivatalon keresztül 10 százalékkal csökkenti a rezsit.  Több politikus mellett Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője, a Somogy megyei Közgyűlés elnöke is aláírásgyűjtésbe kezdett.

Gelencsér Attila,A rezsicsökkentésért folytatott aláírásgyűjtési akcióval azt kívánják bizonyítani, hogy Magyarország egyértelműen a rezsicsökkentés pártján áll - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Az a céljuk, hogy minél több aláírást gyűjtsenek, részben az energiaszolgáltatóknak, részben pedig a parlamentben a rezsiköltséggel szemben állást foglalóknak bizonyítsák azt, hogy Magyarország egyértelműen a rezsicsökkentés pártján áll.

Egy kaposvári család ünnepélyes aláírásakor Gelencsér Attila elmondta: tavaly 31 milliárdos nyereségre tettek szert az energiaszolgáltatók, miközben a lakosság terhei folyamatosan nőnek. "Az aláírásgyűjtéssel azt szeretnénk elérni, hogy ők is vegyék ki a részüket ebből a teherből."- mondta a képviselő.

Ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést, hogy a díjak az európai átlagszint alá mérséklődjenek – közölte Orbán Viktor  pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

-tk-