Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila is részt vett a doni áttörés megemlékezésén

Gelencsér Attila is részt vett a doni áttörés megemlékezésén
A hetvenkét esztendővel ezelőtti doni katasztrófára emlékeztek a csomai II. világháborús emlékműnél. Az ünnepségen Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Bíró Norbert, a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke részt vett .
A program fáklyás felvonulással kezdődött, majd az emlékműnél ünnepi beszédekkel, versmondással, és a kegyeletteljes emlékezés koszorúinak, virágainak, mécseseinek elhelyezésével folytatódott. A Szózat után még kötetlen beszélgetésre, a legfiatalabb korosztály képviselőjével egy baráti kézfogásra is jutott idő!


 Gelencsér Attila országgyűlési képviselő


Gelencsér Attila is részt vett a doni áttörés megemlékezésénA doni áttörés emléknapján történelmünk egyik legnagyobb veszteségekkel járó ütközetére emlékezünk, melyben több mint százezer magyar katona veszett oda. A második világháborúban a 2. magyar hadsereg hiányos felszerelésű honvédei már nem bírták feltartóztatni a többszörös túlerőt a Don folyónál, a szovjetek 1943. január 12-én megtörték a magyar arcvonalat, és néhány hét alatt felmorzsolták seregeinket. A foglyokat embertelen körülmények között vitték a Szovjetunió belsejébe, legtöbbjük már menet közben életét vesztette.

-csa-

Forrás: Facebook