Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a parlament fontos döntéseiről

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a parlament fontos döntéseiről


Gelencsér Attila a trafiktörvénnyel kapcsolatos parlamenti döntést követően így nyilatkozott: "Elsősorban a fiatalkorúak védelméről szól, ám biztosítani kell a vállalkozások megélhetését is a nemzeti dohányboltok kialakítása során".


A Kaposvári Híradó szerint az eddigi intézkedések sajnos nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen a szigorítások ellenére is több helyen tudtak cigarettát vásárolni a fiatalkorúak. Üzletközpontokban, benzinkutakon, és még számos helyen hozzájuthattak dohánytermékekhez, ez most a nemzeti dohányboltok kialakításával jelentősen visszaszorulhat. A döntés értelmében cigarettán és szerencsejáték-termékeken kívül más árucikkeket is lehessen forgalmazni a trafikokban.  Ez a döntés jövedelmezőbbé teheti a trafikokat, s megnyílhat az út új munkahelyek létesítése felé – tette hozzá Gelencsér Attila.

Gelencsér Attila

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke

 

 


"Megkönnyíthetik a munkahely-teremtést a szabad vállalkozási zónák, melyek között Kaposvár környéki települések is szerepelnek." - nyílatkozta a politikus egy másik fontos parlamenti döntéssel kapcsolatban. A zónák kialakításának célja a felzárkóztatási folyamat felgyorsítása. A zónák összefogják a fejlesztési, beruházási, foglalkoztatás- és adópolitikai kedvezményeket. Kaposvár környékén hét település kapta meg ezt a lehetőséget: Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposszerdahely, Patca, Szenna, Szilvásszentmárton és Zselickisfalud – mondta a kaposvári országgyűlési képviselő.-csa-