Hírek - Gelencsér Attila

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a parlamenti döntésekről

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a parlamenti döntésekről

Gelencsér Attila parlamenti országgyűlési képviselő december elején a normakontrollal és a  jövő évi költségvetéssel kapcsolatban adott tájékoztatást a Kaposvár Híradónak.

parlament


Sok vita közepette fogadtuk el a törvényt, ezért fontos az Alkotmánybíróság állásfoglalása. Már csak azért is, mert a választási rendszer megújításának kérdése évek óta a parlament előtt volt, ám eddig senki nem változtatta meg azt - közölte Gelencsér Attila, miután előzetes normakontrollt kért Áder János államfő a választási eljárási törvényről.

A köztársasági elnök kifogásokat fogalmazott meg a kampányszabályokkal, a közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos rendelkezésekkel és a törvény hatályba lépésével kapcsolatban is. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a parlamentben elfogadott választási eljárási törvény minden párt és képviselőjelölt számára garantálja az alkotmányos megmérettetés lehetőségét a szabad és demokratikus választásokon.

Gelencsér Attila


Miután a Parlament elfogadta az ország jövő évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, Gelencsér Attila így nyilatkozott: Olyan lehetőséget kap az ország 2013-ban, ami eddig még nem nagyon történt meg. Védi a családokat és a munkahelyeket a kormány. Ennél pedig nincs fontosabb!

A jövő évi büdzsé 2,7 százalékos GDP-arányos hiánycélt tartalmaz. A költségvetés végső változatának megalkotása kapcsán a kormány ismét kifejezte meggyőződését: jövő tavasszal a EU-pénzügyminiszterek tanácsa élhet a jogi lehetőséggel, hogy megszüntesse a túlzottdeficit-eljárást Magyarországgal szemben.A pozitív intézkedések sora mellett a kormány gondolt azért az esetlegese nehezebb gazdasági helyzetre is, 400 milliárd forint értékű tartalék szerepel arra az esetre, ha bármilyen, az országot érintő pénzügyi válság alakul ki 2013-ban, illetve ha az európai pénzügyi válság fokozódik – tette hozzá Gelencsér Attila.MCOnet