Hírek - Gelencsér Attila

Glattfelder Béla államtitkár Somogy megye gazdaságfejlesztéséről

Glattfelder Béla államtitkár Somogy megye gazdaságfejlesztéséről
Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára  Gelencsér Attila kaposvári országgyűlési képviselővel közösen tartott tájékoztatót a magyar gazdaság teljesítményéről és Somogy megye gazdaságfejlesztési terveiről.

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára

 

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Kaposvárra látogatottGlattfelder Béla szerint fontos, hogy élénkítsék a beruházásokat különböző pályázati forrásokkal, de változtatni kell a szakképzésen is, mivel jelenleg kevés a megfelelő képzettséggel rendelkező munkaerő, ami gátja lehet az ipar fejlődésének. Gelencsér Attila (Fidesz) Kaposvár országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy 2015 első félévében jelentősen – a megyei iparkamara adatai szerint 22 százalékkal – nőtt a beruházási kedv Somogy megyében.


Gelencsér Attila (Fidesz) Kaposvár országgyűlési képviselője

 

Gelencsér Attila (Fidesz) Kaposvár országgyűlési képviselője a város és a megye gazdaságfejlesztéséről beszélt
Gelencsér Attila többek között emlékeztetett arra, hogy míg 2014-ben Kaposváron 3500-3600 munkanélküli volt, mára ezerrel kevesebb a számuk. A Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára emellett Kaposváron a szélerőművekhez alkatrészeket készítő Lakics Gégyártó Kft.-nél, a Videoton Elektroplast Kft.-nél és a Kapos Atlas Gépgyár Kft.-nél tájékozódott a fejlesztési elképzelésekről. A Kapos Atlas ügyvezetőjének ismertetése szerint jelenleg egy 2000 négyzetméteres csarnokot építenek. Az egymilliárd forint értékű beruházás elkészültével mintegy félszáz új munkahelyet teremtenek.


MTI/MCOnet