Hírek - Gelencsér Attila

Közel 13 milliárd forint Kaposvár gazdaságfejlesztésére

Közel 13 milliárd forint Kaposvár gazdaságfejlesztésére
12 milliárd 937 millió forint jut Kaposvár gazdaságfejlesztésére 2020-ig, emellett 2017-től új kedvezményeket ad a város a helyi vállalkozásoknak a közös fejlődés érdekében.
Az önkormányzat az állami támogatásokon túl mindig is próbálta segíteni a helyi vállalkozásokat, a cél, hogy a helyiek közül mindenki dolgozhasson, illetve, hogy a szakképzett munkaerő hiányt pótolják. A vállalkozások jövőre több kezdvezményt kapnak, többek között a kutatási és fejlesztési tevékenységet végző vállalkozások további tíz százalékos iparűzésiadó-kedvezményt kaphatnak, azok a cégek pedig, akik beruházásaikkal újabb munkahelyeket hoznak létre, pénzbeli járandóságot, álláshelyenként 500 ezer forintot kapnak.


foglalkoztatás
Kaposvár célja, hogy a helyiek közül mindenki dolgozhasson


Új ipari parkok létesülnek majd, a meglévők megújulnak, emellett inkubátorház lesz a kórház egykori déli tömbjének helyén. A közlekedésfejlesztés részeként megépül a négysávos 67-es gyorsút, fejlesztik a vasúti közlekedést Budapest és Fonyód irányába, új autóbusz-telephely és közlekedési központ épül és nő majd a kerékpárutak száma is. A szakképzett munkaerőhiány megoldását célozza a 35 év alatti fiatalok anyagi támogatása és lakásépítés./T.D.