Hírek - Gelencsér Attila

Nem kérünk a betelepítési kvótából

Nem kérünk a betelepítési kvótából
Gelencsér Attila Somogy megyei országgyűlési képviselő március 10-ei sajtótájékoztatójáról tájékoztatta Facebook oldalán követőit.
Választókörzetemben található 25 kistelepülés 23 képviselőtestülete szavazta meg a kötelező betelepítési kvóta elleni határozatot. Egyebek mellett erről beszéltem csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatómon. A médiát Fideszes polgármesterekkel és egy független településvezetővel közösen tájékoztattuk. Arról is beszéltem, hogy Kaproncáig lemennek a magyar rendőrök, hogy megvédjék az illegális bevándorlóktól a magyar-horvát határt. Magyarországnak az az álláspontja, hogy a schengeni megállapodás szó szerinti alkalmazása szükséges, hogy senki ne léphessen be engedély és regisztráció nélkül Európába. Nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt tegyen, Magyarország továbbra sem ért egyet a kötelező betelepítési kvóta egyetlen eddig elfogadott módszerével sem. Nem azért védtük 1000 évig Európát, hogy most a liberális bürokraták elárulják!

gelencsr 2

Gelencsér Attila települési vezetőkkel egyeztet

A sajtótájékoztató másnapján megbeszélést tartottunk a választókörzetem kistelepüléseinek fideszes polgármestereivel, akiknek megköszöntem, hogy mindannyian támogatták a kötelező betelepítési kvóta elleni kezdeményezést és meghozták a településeik képviselőtestületeivel a betelepítési kvótát elutasító határozatot. Továbbá aktuálpolitikai kérdésekről is egyeztettünk, egyebek mellett szót ejtettünk a migrációs válsághelyzetről, valamint a kistelepülések lehetséges fejlesztéseiről is.

Facebook / MCOnet