Hírek - Gelencsér Attila

Optimisták a somogyi nyugdíjasok

Optimisták a somogyi nyugdíjasok

Több mint száz nyugdíjas üdül ezekben a napokban Fonyódligeten. Az Őszi Napfény táborban pihenő szépkorúakat vasárnap Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is meglátogatta.
A Somogy Megyei Közgyűlés az elmúlt éveknek megfelelően az idei évben is megszervezte idős polgárai számára Fonyódligeten, a Somogy megyei Gyermektáborban az Őszi Napfény Tábort. A tábor gazdag programja valódi kikapcsolódást jelent a szépkorúaknak, akik kirándulások és zenés-táncos estek mellett az őket leginkább érdeklő témákról hallhatnak előadásokat. A szeptember 04. és 10. között zajló kikapcsolódás első napján Gelencsér Attila ajándék megyeborral köszöntötte a több mint száz somogyi nyugdíjast. A köszöntés rövid időn belül fórum jellegű társalgássá alakult át, ahol a közgyűlés elnöke meghallgatta a somogyi nyugdíjasokat leginkább foglalkoztató problémákat, kikérte véleményüket az ország és a megye helyzetével, jövőjével kapcsolatban. Gelencsér Attila országgyűlési képviselőként beszámolt a Parlament elmúlt évének munkájáról, az alkotmányozás folyamatáról, a szükségszerű változásokról. A kötetlen beszélgetésben többször elhangzott, hogy fontosak a nyugdíjak, és természetesen azok mértéke is.

A táborozók alapvetően egyetértettek abban, hogy meg kell védeni a nyugdíjakat, s a kormány ezirányban tett lépései komoly segítséget adnak ehhez. Az ország és a megye újjászervezésének folyamatát is pozitívan értékelték a somogyi nyugdíjasok. Megfogalmazódott részükről további munkahelyek létesítésének igénye, hogy végre a somogyi családok is nyugodt körülmények között élhessenek és gyarapodhassanak, gyermekeik, unokáik jövője biztonságban legyen. Elhangzott, hogy a vidéki lét elmúlt években zajló háttérbe szorítása is érzékenyen érintette a megye polgárait, jogos elvárásként fogalmazódott meg részükről az élhető falvak igénye, melyhez elengedhetetlenek az agrártámogatások. Véleményük szerint ebben a témában is megindult egy pozitív folyamat, reményüket fejezték ki, hogy a megye és a vidék fejlődése, újabb falusi munkahelyek teremtését teszi lehetővé a korszerű mezőgazdaság segítségével.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online