Hírek - Gelencsér Attila

Parázs csaták a lellei strandon

Parázs csaták a lellei strandon

Harmadik alakalommal rendezte meg a Fidesz balatonlellei szervezete a Polgári Sportnap elnevezésű rendezvényét a Napfény Strandon. A győztes csapatnak járó vándorkupát Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, a további díjakat pedig a lellei Fidesz elnöke, Witzmann Mihály, közgyűlési alelnök adta át.
Ezt a meghívásos versenyt először 2008-ban rendeztük meg, amely legnagyobb örömömre azóta már hagyománnyá vált. Az eseménynek köszönhetően az elmúlt években számos ismert közéleti személyiség tette tiszteletét itt a balatonlellei Napfény Strandon. Ezért aztán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendezvény jelentős reklám-propaganda értékkel bír, amely Balatonlelle és a Napfény Strand népszerűsítését is jól szolgálja, másrészt kiváló alkalom arra is, hogy a közélet szereplői a mindennapi problémák mellett - a zsúfolt hétköznapok világából kiszakadva -, kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat együtt. Remek alkalom a kötetlen beszélgetésekre, baráti kapcsolatok elmélyítésére és új ismeretségek kiépítésére egyaránt - fogalmazott Witzmann Mihály, a házigazda balatonlellei Fidesz csoport elnöke.
A sportesemény gerincét a korábbi szokásoknak megfelelően a strandfoci kupa jelentette. A megmérettetésre idén öt csapat nevezett (Polgármesterek, Média válogatott, Fidesz-Kaposvár, Somogy Megyei Fidelitas és a házigazda Fidesz-Balatonlelle). Bár a rekordhőség miatt a szervezők az eredetileg 10 órára meghirdetett esemény kezdőidőpontját 2 órával előrébb hozták, a résztvevő csapatok tagjainak a trópusi forróság miatt így sem volt könnyű dolguk.

A strandfoci mellett idén is számos sportolási lehetőség kínálkozott a vendégek számára, mivel asztalitenisz, lábtenisz, csocsó és természetesen strandolás is szerepelt a programok között.
Az első helyezésért a parázs hangulatú döntőt a Kaposvár és a Balatonlelle vívták egymással, a mérkőzést végül is 1:0-ás végeredménnyel a megyeszékhely sportemberei nyerték. A harmadik helyezést a 2009-es győztes, Média-csapat szerezte meg, átadva a vándorserleget a kaposvári együttesnek.
Eredmények:
Csapatok:1. Fidesz-Kaposvár, 2. Fidesz-Balatonlelle, 3. Média, 4. Polgármesterek, 5. Fidelitas
Legjobb játékos: Balogh Zsolt (Kaposvár)
Legjobb kapus: Bogdán Ádám (Balatonlelle)
Büntetőrúgó-verseny győztese: Bíró Marcell (Fidelitas)


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online
Forrás: www.witzmann.fidesz.hu