Hírek - Gelencsér Attila

Próbaüzem indult Ságváron

Próbaüzem indult Ságváron

A ságvári falunap keretében adták át próbaüzemre az uniós forrásból megvalósult szennyvízberuházást szombaton. Az ünnepélyes aktuson részt vett Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is, aki a szalag átvágása után köszöntötte az 550 éves település polgárait.Ságvár Község Önkormányzata a Dél-Dunántúli Operatív Program DDOP-2007-5.1.4 kódszámú, "A kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése" című támogatási keretéből 61,22 %-os támogatási intenzitás mellett 596.839.902.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a "Ságvár község szennyvízelvezetésének és kezelésének megoldása" című projekt megvalósítására. A szennyvízberuházás 2010. június 5-i ünnepélyes átadását követően a rendszer üzempróbájára, valamint a hivatalos műszaki átadás átvételére 2010. június 17-én kerül sor.

Ságvárnak új csatornája van

 

A műszaki átadás - átvételt követően van lehetőségük a település lakóinak a szennyvíz hálózatra való rácsatlakozásra. A projekt kivitelezője a Szabadics Zrt. az üzempróbát követően megkezdi az év végéig tartó 6 hónapos próbaüzemet. A 974 millió Forintos összköltségű projekt megvalósításával, Ságvár község az EU direktíváknak megfelelő hazai szennyvízkezelési és folyékony hulladékgazdálkodással járul hozzá a térség környezeti állapotának javításához, és a nem megfelelően kezelt hulladékok környezeti hatásainak csökkentéséhez. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Gelencsér Attila a görgetegi rendezvényen

 

Gelencsér Attila a nap folyamán a Csurgói Csuszafesztivál megnyitásán és a ságvári beruházás átadásán kívül ellátogatott még Görgetegre, ahol civil szervezetek találkoztak egy főzőversennyel és kulturális programokkal egybekötött hangulatos napon, illetve a bárdudvarnoki falunapon és Karádon, a kistérségi nyugdíjas találkozón is részt vett. Valamennyi helyszínen köszöntötte a megjelenteket, s kötetlen beszélgetések során hallgatta meg a somogyi polgárok gondolatait, véleményét.


Kraft Róbert

Somogy Megye Online