Hírek - Gelencsér Attila

Rekorddal nyitott a csúszdapark

Rekorddal nyitott a csúszdapark

Péntek este kezdődő, 24 órán át tartó Guinness- és magyar csúszda-rekordkísérlettel avatta fel szombaton Gelencsér Attila Patcán a magyar családi vállalkozásban lévő Katica Tanya új, 100 millió forint fejlesztés révén megvalósult szárazcsúszdaparkját.
Húsz fő által mintegy tízezer csúszás, 300 ezer lépcsőfok, 50 kilométer lépcsőzés - ez lett a Magyarország legnagyobb szárazcsúszda-parkjában rendezett 24 órás megmérettetés végeredménye. A létesítményt önerőből, 45 százalékos uniós támogatással építették meg. Ez az új attrakciója a nyolc éve Patca szélén létrehozott élményközpontnak, amely a hagyományos értékek bemutatását tűzte ki célul, őshonos magyar állatok, ősi kézműves mesterségek és modern technikák bemutatásával, főként csoportokat, baráti társaságokat, gyermekes családokat fogadva szálláshelyein.
Somogyország legkisebb településén, az 55 lelket számláló Patcán lévő Katica Tanyán a Zöldpont Életmód Klub tagjai vállalkoztak a nem mindennapi kihívásra, akik az év szökőnapját töltötték a csúszdázással.

Egy egész napon keresztül, azaz 24 órán át kitartóan csúszdázott a 20 fős csapat, az épületet egyetlen pillanatra sem hagyhatták el, de maguk között beoszthatták, hogy ki, mikor, mennyit pihen. Az volt a lényeg, hogy a csapat tagjai közül néhányan folyamatosan a csúszdázás érdekében tevékenykedjen, azaz csússzon vagy a csúszdához menjen. A csapat lelkesebb volt, mint gondoltam, hiszen szinte folyamatosan egyszerre többen is csúsztak, olykor kisebb mutatvánnyal fűszerezve produkciójukat. Például térden és Buddha pózban is csúsztak, illetve a célegyenesbe érve táncmozdulatokat tettek. Mindez a szabályoknak nem mondott ellent. Kijelenthetem, hogy a patcai Katica Tanyán rendezett 24 órás csúszdarekord sikeres volt - közölte Sebestyén István, a Guinnes rekordok magyar hitelesítője.
A kihívást az eseménynek otthont adó legnagyobb hazai szárazcsúszda-park és játszóbirodalom átadójához időzítették.
A megye számára hatalmas jelentőséggel bír, hogy egy kis település ilyen sokat tesz a régió programpalettájának bővítéséért. Sok szállásadó azt gondolja, hogy ha szálláshelyet biztosít, akkor maradéktalanul kielégíti a vendégek igényeit. Azonban ez nagy tévedés. Roppant nagy szükség van olyan helyekre, mint a Katica Tanya, ahol több generáció együtt tudja tölteni az idejét aktív pihenéssel: csúszdázással, ügyességi játékokkal, természet közeli programokkal, valamint a hagyományőrzés és a vidéki életmód megismerésével - hangsúlyozta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online