Hírek - Gelencsér Attila

Somogy megyében is le akarták zárni a reménytelenség korszakát

Somogy megyében is le akarták zárni a reménytelenség korszakát
Interjú Gelencsér Attilával, a Somogy Megyei Önkormányzat elnökével a 2010-es országgyűlési választások eredményeiről.
Somogy nagyobb arányban szavazott a változás mellett, mint az ország, hiszen az országos 52,7 százalékos eredménnyel szemben 59 százaléknyi somogyi gondolta azt, hogy elég volt a reménytelenség korszakából, a hazugságokból és a visszásságokból, s le akarja zárni azt - mondta Gelencsér Attila megyei közgyűlési elnök.

Interjú Gelencsér Attila (1. rész)

Somogyban a kétharmadnál is jelentősebb eredményre szavaztak, a radikális erőre pedig kevesebben szavaztak, mint az országban, a volt kormányerők az országos szintű eredményeket hozták.

A politikus hangsúlyozta: óriási bizalmat kaptak, melyet meg kell tartani. A politikus nagyon örül annak, hogy a palament így kezdte a munkáját, mert a változás mellett szavazóknak azt kell mutatni, hogy elsősorban a politikum változik meg, ezért a parlament létszámának csökkentése, ezért a képviselők számának felére csökkentése, ezért kerül sor a mentelmi jog intézményének újrahangolására, s ezért indult el a választás napját követően azonnal vissza azokba a településekbe, ahol bizalmat kapott.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke

Egy új, gyökeres fordulat nem képzelhető el a régi reflexek, mozdulatok, gondolatok szerint, ezért az ott élők legnagyobb meglepetésére nem a 2014-es kampányban találkoztak újra a fideszes képviselővel, hanem rögtön a választásokat követően.

A politikus kiemelte: minden településen érezte annak igényét, hogy újra találkozni tudjanak. Mint mondta, az egész kampányt beszélgetésre szánta, mindenütt megkérdezte az emberek véleményét, s ezt a gyakorlatot a választások után is folytatni szeretné.

Gelencsér Attila hírportál

-ba-