Hírek - Gelencsér Attila

Somogynak fontos a Csiky Gerely Színház

Somogynak fontos a Csiky Gerely Színház

Százezer forint értékű téglajegy vásárlásával csatlakozott Gelencsér Attila a kaposvári Csiky Gerely Színház kezdeményezéséhez, mellyel az idén száz esztendős teátrum felújításához járulhatnak hozzá a kultúra kedvelői.


Rátóti Zoltán, a színház direktora a téglajegyek kibocsátásakor elmondta: Naivság lenne azt hinni, hogy ebből elegendő pénz gyűlik össze a mintegy hétmilliárd forintot igénylő felújításhoz. Szita Károly akkor hangsúlyozta: Nem az a fontos, hogy mennyi pénz gyűlik össze. Sokkal fontosabb az, hogy hányan vesznek 1000 forintot, mert azt badarság lenne gondolni, hogy majd ebből gyűjtünk össze hét milliárd forintot. De nem is ez a lényeg. Az a lényeg, hogy igazoljuk: az igazgatón és a polgármesteren kívül még nagyon sok mindenkinek fontos a Csiky Gerely Színház felújítása.

Gelencsér Attila a százezer forintos téglajegy megvásárlásakor csatlakozott az igazgató és a polgármester gondolataihoz: Nem csak a Somogy Megyei Közgyűlés elnökeként, hanem magánemberként is örömmel támogatom a mindannyiunk számára fontos Csiky Gerely Színház felújítását, hiszen fantasztikus előadásokat láthattak ott eddig is a színházszerető kaposváriak és somogyiak. Sőt, túlléphetünk bátran a megyén, hiszen országosan elismert teátrum volt mindig a kaposvári, és Rátóti igazgató úr ambíciói minden bizonnyal ezután is az országos figyelem középpontjába állítják ezt a remek társulatot. Ők azok, akik a mindennapi gondok közepette is nyugalmat, vidámságot varázsolnak életünkbe, s kikapcsolhatjuk legalább egy kis időre a taposómalmot. A társulat mellett természetesen fontos maga az épület is, ahol szórakoztatnak bennünket, s ez az épület most valóban megújulásra vár. Ez a kezdeményezés ismét bebizonyíthatja az egész országnak, hogy a somogyi embereknek fontosak az értékek, és képesek összefogni azokért. Tudom, hogy nem ezekből a téglákból fog teljes mértékben megújulni a színház, de minél több fogy belőlük, annál nagyobb mértékben mutatja meg a somogyi emberek erejét, hitét. Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak közülük is a kezdeményezéshez, s ha nem is százezer, de tíz- vagy ezer forintos téglajeggyel támogatni tudják ezt a csodálatos létesítményt.

Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online