Hírek - Gelencsér Attila

Szennyvízhálózattal gazdagodnak Somogy kistelepülései

Szennyvízhálózattal gazdagodnak Somogy kistelepülései

Újra pályázhatnak azok a somogyi kistelepülések, melyek még nem rendelkeznek kiépített szennyvízhálózattal - döntött kedden a Dél-Dunántúli Regionális Tervezési Bizottság. A régióban rendelkezésre álló három és félmilliárd forintból Somogy több mint egymilliárdot fordíthat fejlesztésre - közölte Gelencsér Attila, a grémium elnöke.
245 település működik Somogy megyében, ennek egy jelentős részében már elkészült a szennyvízhálózat, ám vannak még fehér foltjaink. Ez a pályázati kiírás még nem fogja lefedni az összes fehér foltot, de dolgozunk azon, hogy mondjuk a második brüsszeli ciklus végére, lesz száz százalékosan lefedve megyénk ilyen szempontból - mondta Gelencsér Attila, aki hozzátette: a mostani pályázati rendszer eltér az előzőektől.

Nem engedik, hogy a települések túlvállalják magukat önerő tekintetében, a Nemesvidhez hasonló csődhelyzeteket szeretnék elkerülni. Ennek értelmében az igényelhető támogatás mértéke ezúttal nem lehet kevesebb, mint 85%, azaz a pályázó önkormányzatok nem vállalhatnak 15%-nál nagyobb arányú önerőt. A települések november másodikától nyújthatják majd be pályázataikat. A Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése című pályázati felhívás mellett a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázati felhívást is véleményezte a testület.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online