Hírek - Gelencsér Attila

Testvérmegyei segítség az ellátottaknak

Testvérmegyei segítség az ellátottaknak

Immár a negyedik, minden eddiginél nagyobb értékű segélyszállítmány érkezett Somogyba a németországi Rhein-Neckar tartományból. A több mint harmincmillió forintra taksált adományt péntek délelőtt mutatta be a sajtó képviselőinek Gelencsér Attila és a német küldöttség.

A Rhein-Neckar-i tartomány tizenhárom intézményéből, köztük négy kórházból gyűjtötték össze azt a két teljesen telerakott kamionnyi adományt, mely orvosi berendezéseket - többek között endoszkópot, ultrahang készüléket, fototerápiás készüléket és inkubátort -, műszereket, tolókocsikat, felnőtt és gyerek betegágyakat, konyhai eszközöket, ruházatot és ágyneműket tartalmaz.

Gelencsér Attila és Klaus Eiermann

 

Somogy Megye Közgyűlése és Rhein-Neckar tartomány képviselőtestülete 1995-ben kötöttek hivatalos együttműködési megállapodást, mely kapcsolat Barcs és Sinsheim testvérvárossá válásával vette kezdetét. Azóta folyamatos, eredményes kapcsolatot tartunk fenn. Az együttműködés fő területei: kulturális, ifjúsági cserék, szociális együttműködés, szakmai tapasztalatcserék, ez utóbbi a Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthona koordinálásában zajlott az elmúlt években - mondta Gelencsér Attila előbb németül, majd magyarul a sajtótájékoztató résztvevőinek. Orvosi műszereket, felnőtt betegágyakat, gyerekágyakat, konyhai eszközöket, ruhaneműt hoztak a testvérmegyéből, melyeket a Kaposi Mór Oktató Kórház és a megyei önkormányzat fenntartásában működő szociális intézmények kapnak meg. Ez a nagy értékű és mennyiségű adomány jelentősen javítja az ellátottak életminőségét - tette hozzá az elnök és köszönetét fejezte ki a minden eddiginél nagyobb segítségért.
Oláh Tibor, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója harmincmillió forint körüli értékre becsülte az adományt, s megállapította: olyan állapotban vannak a felszerelések, hogy azokat mindenképpen tudják használni.

Értékes eszközök és műszerek érkeztek Somogyba

 

Az adományokról szólva Klaus Eiermann, az eberbachi kórház vezetője elmondta, hogy azokat tizenhárom tartományi intézmény ajánlotta fel a megyének, mivel mindenképpen szerettek volna hozzájárulni somogyi kollégáik munkájának könnyebbé tételéhez. A pakolásban és a szállításban nagy segítséget nyújtottak a sinsheimi tűzoltók. Méltatta az elmúlt tizenöt éves kapcsolatot, sikeresnek ítélte az együttműködést. Hozzátette, hogy a tartományi elnök nyugdíjba vonult, de utódja ugyanúgy szívén viseli a testvérmegyei partnerséget, így a jövőben is számíthatunk támogatásukra. Klaus Eiermann tájékoztatója végén hivatalos adományozó levelet nyújtott át Gelencsér Attilának, aki a megye címerével viszonozta a szívességet. Ezt követően megtekintették az adományokat, majd a közgyűlés elnöke a Kaposi Mór oktató Kórház fejlesztési terveit mutatta be német vendégeinek.


Kraft Róbert
Somogy Megye Online
Fotó: Vígh István Ádám