Videógaléria - Gelencsér Attila

Fejlesztik Somogy megyét (Interjú 1. része)

Fejlesztik Somogy megyét (Interjú 1. része)
Gelencsér Attila, Somogy megye elnöke elmondása szerint a somogyi emberek a szociális ágazatban, az egészségügyi ágazatban, a szakképzésben magas szakmai színvonallal és fejlesztett intézményekkel fognak a jövőben találkozni (Interjú 1. része)
- Gelencsér Attilával, Somogy megye önkormányzatának elnökével beszélgettünk: Elég sajátos az Ön helyzete, hiszen egy volt minisztert - Gyenesei Istvánt - váltott az elnöki székben, és mai napig, ugye, a parlamentben ül egy szocialista színekben dolgozó megyei államtitkár - illetve Gyenesei úr is ott van. Ezt hogy lehet ellensúlyozni, hogy az országos politikában szocialista oldalon, úgymond, erős Somogy?

- Rengeteg munkával, még annál is több alázattal és szorgalommal, olyan előterjesztésekkel, amellyel, úgymond, a másik oldal nem tud mit kezdeni - szinte, ha létezik ilyen fogalom, támadhatatlanul jó előterjesztésekkel. Kicsinyes, pitiáner támadások szokták érni az elmúlt kettő és fél évben - amióta ebben a pattos politikai szituációban kormányozzuk közösen - Somogy megyét, de komoly támadások nem tudták érni az előterjesztéseket, hiszen mindannyiszor a somogyi emberek javát szolgálták.

 

Gelencsér Attila elnök úr nyilatkozata a Somogy megye fejlesztési lehetőségeiről - 1. rész

 

 

- Mit ad a megye a lakosságának, a választópolgároknak? Mit tud adni ebben a patthelyzetben?

 

- Inkább visszafordítom a dolgot. Egy katasztrofálisan lepukkant, alulszabályozott, infrastrukturálisan és szakmailag is rossz állapotban lévő intézményt vettem át 2006-ban, és azóta ezt az intézményhálózatot sikerült konszolidálni, és most már egy felfelé jövő szakaszban vagyunk - több, mint tizenöt milliárd forintot fogunk az intézményeinkre költeni. Tehát a somogyi emberek a szociális ágazatban, az egészségügyi ágazatban, a szakképzésben magas szakmai színvonallal és fejlesztett intézményekkel fognak a jövőben találkozni.

 

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke

 

Ezen kívül, ami nem kötelező feladatunk ugyan, figyelünk az aprófalvas Somogy megyére, az aprófalvak megsegítésére, akik számára szinte elérhetetlenek az európai pénzek önerő hiányában. Létrehoztunk egy 300 millió forintos önerő alapot, mely önerő alapra pályáznak, és ezáltal képesek elérni az európai lehetőséget ők is.

 

 

Sorozatunkat folytatjuk Gelencsér Attilával, a Somogy Megyei Önkormányzat  elnökével...

 

 

 

Somogy Megye Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

MÖOSZ Online - Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége